VÁRUNK SZERETETTEL A FENNTARTHATÓSÁG ÉS ÚJRAHASZNOSÍTÁS JEGYÉBEN !

Fenntarthatóság és újrahasznosítás

A fentiek mindannyiunk számára fontosak, hiszen a jövő generációjának léte a tét, de a mindennapokban mi magunk sem tudjuk mellékes tényezőként kezelni a jelen gazdasági helyzet negatív hozományait, amikor is sokunk számára megterhelő a napi kiadások mellett a ruházkodásra is költeni. 

A gyerekek nőnek mint a fű, még el sem használják és máris új ruhákra van szükség, ekkor  vagy egy egyedülálló anyukának, de akár kisnyugdíjas embereknek nagyonis jól jön egy olyan kezdeményezés, ahol elcserélhetik feleslegessé vált gyerek vagy felnőtt holmijaikat.

Minden felnőtt gardróbjában található olyan ruhadarab, amit megunt vagy utál és sajnos mi felnőttek is kinövünk holmikat, csak mi már nem hosszában, hanem keresztben :-( Azt még véletlenül sem akartam leírni, hogy kihízzuk, de valljuk be: az a fránya menopauza egy nagy kicseszés mindannyiunkkal, akik X-kromoszómával rendelkezünk, nem elég a hőhullám és egyéb járulékos finomságok, de még a külsőnkre és ezzel a ruházkodásunkra is hatással van. A teljes ruhatárcserét azonban sokan nem engedhetjük meg magunknak, nagyobb mennyiségű új holmi beszerzése igenis nagy érvágás. Ezt némileg kompenzálhatjuk másodkézből származó ruhák beszerzésével.

Turiba járni azonban nem feltétlenül pénztárcafüggő. Sokan kifejezetten élvezzük egy használtruha-kereskedés feeling-jét, amikor is másodkézből származó ruhadarabok között keresgélünk és tök jó holmikat találunk, függetlenül attól, hogy mennyire van tele a pénztárcánk vagy éppen túlnyomó részt levegő van  benne, Turiba járni mindenki szeret :-) !

De félre téve a szomorú tényekből eredő tréfákat, a mai világban igenis hasznos dolog a turibörze és fontos számunkra, hogy azok a ruhák, amelyeket a börzés lányok, asszonyok nem visznek haza, szociálisan rászorulókhoz kerülnek. Az egyik börze végeztével, amikor már pakoltunk, hogy mára végeztünk, érkezett néhány rászoruló. Ők hallottak a börzéről, a részleteket a börze működéséről viszont nem ismerték, a sok holmi láttán rákérdeztek, hogy mi is ez itt pontosan ? Egy picit meg is ijedtek, amikor elmondtuk, hogy ez egy jelképes belépődíjas rendezvény, de azt is elmondtuk, nagyon örülünk annak, hogy betévedtek, mert legalább Ők is kaphattak - természetesen díjmentesen - azokból a holmikból, amelyek a börze végén megmaradtak és egyébként is a Máltainak mennek, hiszen azokat a holmikat már senki sem vitte haza.  Ezek az emberek sem ruhára költeni, sem belépőt fizetni nem tudnak, ezért boldogok voltunk, hogy segíthettünk !

Összefoglalva a "Történetünket".... több dolog fontos számunkra, egyrészt hogy a rendezvényből a börzéző hölgyek profitáljanak legnagyobb részben, hiszen a legtöbb előny Náluk van a korlátlan mennyiségű holmi beszerzése által. És egy-egy mellényúlás sem jelent problémát, hiszen a következő alkalommal a ruhák ismét elcserélhetők. A Borzi esetében kiemelt, hogy nem Turis vásárlásról van szó, amikor is az üzletben hagyunk soksokezer forintot egy-egy alkalommal, hiszen a Turiban a ruhák darabjáért fizetünk 1.000.-Ft-ot ! Esetünkben 1.000.-Ft-ért akár 20-25 darab ruhát is haza vihetünk ! Ez mindenképp az újrahasznosítást célzó és szociális jellemzője a Borzinak. Fontos tehát a szociálisan rászorulóknak is lehetőséget adni a ruhacserére, majd a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül más rászorulók támogatása a börze végén megmaradt holmikkal, valamint nagy szívügyünk az ÁRVÁCSKA-menhelyi kisállatok támogatása, ők nem tudnak magukról gondoskodni. Szegény kis 4-lábúak csak ránk, 2-lábúakra számíthatnak ...

Üdvözlettel,
Era & Ági

Készítsd el weboldaladat ingyen!